Förskola i Brittsbo, eller…?

Medan vi fortfarande tittade på begagnade hus så hamnade vi på flera visningar uppe på Bergtorpsvägen (med sidogator) på Frösön och uppskattade husen där uppe. Även om husen sinsemellan var ganska olika så var den gemensamma nämnaren att de var relativt nybyggda, från 2010 och framåt. Där någonstans började vi inse att det kanske inte var området i sig utan just att det var ett nybyggt område som vi uppskattade.

Bergtorpsvägen hade dock tre nackdelar: cyklar man in till stan så har man en väldigt jobbig uppförsbacke på hemvägen, busslinjen dit tillhör de minst turtäta linjerna och det fanns ingen förskola/skola i närheten.

Så när vi hittade en ledig tomt i Brittsbo så kollade vi särskilt efter detta:

 • cykelvägen går ”längs med Storsjön”, och bjuder därmed inte heller några alltför ansträngande backar,
 • busslinjen till Lugnvik ska förlängas till Brittsbo och Sånghusvallen med start i början av 2018
 • och i detaljplanen för Brittsbo finns det reserverat mark för en förskola i kommande etapp 5!

Men efter att vi fått höra från grannarna och läst en oroväckande artikel i ÖP att det inte skulle bli av (alternativt var uppskjutet) så ringde Jonas kommunen för att kolla vad som gäller. Nej, ingen förskola är planerad. Den tomten som är reserverad för förskola räcker bara till två avdelningar och kommunens mål är att inte bygga några nya förskolor för mindre än sex avdelningar (har även hört gräns på tre avdelningar eller åtta avdelningar som nämns i artikeln nedan).

Så, har vi någon vi någon bloggläsare som är sugen på att bygga och driva en privat förskola i barntätt område?

Eller ska vi försöka bilda opinion för att kommunen ska komma på andra tankar?

5 kommentarer

 1. De är verkligen tråkigt att det inte ser ut att bli någon förskola i Brottsbo! Det har irriterat oss många vändor 😉 När irritationen lagt sig lite valde vi att söka oss till sånghusvallens förskola (vi trodde inte de skulle gå vägen eftersom de är olika kommuner -därför sökte vi inte på en gång) och hade sån tur att vi fick två platser där åt våra barn, känns kanon! Mvh Victoria

 2. Brittsbo, ska de såklart stå.

 3. Välkommen!

  Vi har ställt Isak på kö till Sånghusvallen, så vi får väl se om det går vägen för oss också.

  Ja, Brottsbo låter lite oroväckande…

 4. Håller tummar att ni också får en plats. När har ni sökt start isf? Våra börjar skolas in nu 3 oktober.

  Haha ja mkt oroväckande 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com