Uppdatering 2016-11-29:

Även Teknos erbjuder samma tjänst, och där kan man välja alla Eksjöhus olika husmodeller och provmåla online. Vet inte om tjänsten är ny hos dem, eller vad som hände, för jag sökte efter en när jag hittat Alcros tjänst, men hittade ingen hos Teknos då.

 

Ursprungligt inlägg:

Jag hittade en tjänst hos Alcro (fast det är Teknos-färg som ingår ifall vi köper det via Eksjöhus) där man kunde testmåla sitt hus online. Det går att ladda upp en egen bild, men då måste man själv hålla på att mappa upp vad som är vad (dvs märka ut för datorn vad som är fasad, fönster, knutbrädor, osv). Istället går det att använda sig av färdigmappade hus i ett bildgalleri (välj förslagsvis något som liknar ditt eget) och ”testmåla” dessa för att få en känsla av hur det skulle kunna bli.

Och som sagt, detta inte Mellangården, så tänk bort fönsterluckorna på nedervåningen, tänkt låga fönster på ovanvåningen (endast förhöjt väggliv på Mellangården) och att fönstret mellan skorstenarna ska vara ”inbyggt” i en extra ”gavelspets” (fast mitt långsidan, typ som en takkupa fast inte på taket utan som en förhöjning av väggen). Och med knutbrädor i samma färg som fönsterkarmarna. Men ungefär så här…

Klassiskt rött eller gult:

Färgprov 5 - bygderöd & varmvit Färgprov 6 - gyllengul & varmvit

Helvitt eller ljusgrått med vita fönster:

Färgprov 4 - varmvit Färgprov 3 - askgrå & varmvit

Vitt med två olika nyanser av grått på fönsterkarmarna.

Färgprov 2a - varmvit & askgrå Färgprov 2b - varmvit & dis

Och till sist: Vit fasad med gråa fönsterkarmar och röda spröjs. Både nyansen av ljusgrått och rött skiljer något mellan bilderna. Definitivt nittiotals-varning, men vi såg ett fint hus med just den här färgkombinationen igår när vi var på utflykt med bilen till Bakvattet & Häggsjövik.

Färgprov 1a - varmvit, askgrå & faluröd Färgprov 1b - varmvit, kobbe & bygderöd