Bland allt annat som har hänt så har vi inte hunnit presentera badrumsinredningen än.

Som standard ingår det badrumskommod (alltså handfat med lådor under) och spegelskåp till WC/dusch (nere) och badrummet (uppe) från Vedum. Dessa har vi valt bort och bestämt oss för att köpa IKEA-möbler istället.

Redan när vi pratade med Vedum så bestämde vi oss för att välja bort spegelskåpet i WC/duschen till förmån för enbart en spegel. Det blir lite luftigare i ett ganska litet rum och vi behövde inte det extra förvaringsutrymmet. Extra handdukar, toapapper och bindor/trosskydd ryms gott och väl i kommoden. Mindre saker som tandborstar, rakapparat, ansiktskrämer, osv kommer vi förvara på övervåningen.

Vad gäller den mindre kommoden & spegeln till WC/duschen nere så sparar vi inte jättemycket jämfört med Vedums alternativ, däremot kommer vi spara in ungefär halva priset till badrummet på ovanvåningen, och då får vi ett dubbelhandfat med bredare kommod än det från Vedum och ett högskåp, något som överhuvudtaget inte ingick från Vedum.

wc-dusch-ikeaKommoder har vi valt vägghängt IKEA Godmorgon svartbrun med Odensvik-handfat (glömde ta bort stödbenen på ritningen till wc/duschen). Även högskåpet (enbart i badrummet uppe) kommer vara Godmorgon svartbrunt.

Spegeln och spegelskåpet väljer vi badrum-ikeaIKEA Storjorm med vit skåpstomme och inbyggd belysning, eftersom Godmorgons spegelskåp blev obehaglig med speglar på varenda yta både på in- och utsidan av skåpet.

Kranar och duschblandare väljer vi de från FM Mattsson som ingår som standard från Eksjöhus.

Till duschhörnet har vi valt Ifö Space 2000 SBNF, bockad vägg med frostat glas (lösa väggar, inte ”golvplatta” så som på bilderna).

Vilka krokar vi ska ha för att hänga upp handdukar med mera väljer vi när det börjar närma sig, de som är inritade i wc/duschen är bara ett exempel på hur det skulle kunna se ut.

Det som saknas är badkaret till badrummet uppe (det ska vara i hörnet som är vänt hitåt i bilden; det är inte med på bilden eftersom IKEAs planeringsverktyg inte hade något badkarsalternativ att lägga in i ritningen). Där kommer vi hålla utkik på kampanjer, utförsäljning av utgående modeller och blocket, och hoppas vi hittar något trevligt till ett bättre pris än vad Eksjöhus erbjöd.