Brittsbo – etapp 4 börjar växa fram

Alla som har väntat barn vet att helt plötsligt ser man gravidmagar och barnvagnar överallt, och blir alldeles pirrigt entusiastisk över det på ett sätt som man inte blivit innan.

Ungefär samma fenomen är det när vi går runt och väntar på vår egen husleverans. Alla husbyggen vi ser och hör om blir som ett steg närmare vårt hus. Och då inte minst våra grannars framsteg – att se etapp 4 i Brittsbo växa fram är ju trots allt att se vårt framtida grannskap växa fram!

Status igår, 1 oktober, är:

2016-10-01-13-02-26Grannen på tomt I (längst upp i villalängan) har börjat fylla ut bakre delen av sin tomt. Eller ja, det är det jag antar att de ska göra med jordhögarna längst bak på tomten (se bilden till höger). Okej, kanske inte helt nytt, så där har det sett ut i minst två veckor…

2016-10-01-13-01-54På granntomten, tomt H, har det hänt desto mer däremot: de har fått hus och garaget utstakat och en grävare på plats (bilden till höger) de senaste dagarna.

Längst ner, på tomt B, som hade fått utstakat för en månad sedan, har de hunnit gjuta husplattan och lagt ut isolering och armering inför gjuta garageplattan.

2016-10-01-13-32-26Myresjöhus har fått upp det andra parhuset och de har lagt ut för att gjuta grunden på ett tredje (syns framför de två husen på bilden till höger). Noterar också att det högra (det första) huset har fått förråden på kortsidan av huset uppsatta.

Bygga hus har grusat för sina tre första radhus-längor och lagt ut form och isolering till den första grunden, så de är också i startgroparna för att börja gjuta.

Och alldeles när vi skulle åka därifrån så dök det upp två bilar och ett gäng människor vid tomt C, så vi stannade till och pratade med dem och fick höra att de ska på samråd till veckan.

Så även om ingen av dessa grannar har något att göra med vårt hus eller påverkar hur snabbt vi får vårt hus så blir vi ändå fånigt entusiastiska av de andras framsteg.

Kanske för att de representerar och konkretiserar några av de kommande stegen för oss.

2 kommentarer

  1. Välkommen till Brittsbo 🙂 Vi har byggt i etapp 3 och flyttade in i påskas 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com