När vi var ute med barnvagnen häromveckan så passerade vi förbi kakelaffären, och av ren nyfikenhet så kikade vi in. Säljaren i butiken hade inte jättebra koll på vilka rabatter och så vi har via Eksjöhus, men han var ändå hjälpsam och visade på vad som sattes upp om vi inte valde något alls och skickade med oss katalogerna från Höganäs och Kondradssons.

Nu verkar det inte vara någon panik att välja kakel och klinker innan stomleveransen kommer, men det är ju aldrig fel att börja fundera i god tid!

Det som verkligen slår mig när jag kikar i katalogerna nu i efterhand är att alla serier (en serie per uppslag – i stort sett – i hela katalogen) verkar ha en egen vit kakel-variant. Seriöst?! Hur många varianter av vit kakelplatta kan det finnas?! Slät eller med struktur, okej. Olika storlekar, fast oftast kan ju en och samma serie ha flera alternativ på storlekar och former. Och …? Och vad mer?! Vad är det jag missar?

Kanske tur att vi började kika typ ett halvår innan vi behöver börja bestämma oss…