Sommarplan – målning av hus

Ibland är det roligt när det som en person (i detta fall jag) tror sig ha kommit på något nytt och närmast revolutionerande, men när man berättar det för den andra (i detta fall Jonas) så tycker denne att det redan är självklarheter.

Alltså…

Jag skaffade som sagt var Instagram för några veckor sedan. Och där har jag sökt på #eksjöhus och försökt hitta andra Eksjöhus-byggare. En jag hittade ska få leverans några veckor före oss i vår, men skrev att de skulle måla huset i sommar. Och då hade någon annan kommenterat att ”kolla med säljaren/entreprenören att ni verkligen får göra det medan de bygger på huset”, men de som skulle måla svarade att det hade de redan kollat och det var inga problem.

När jag har tänkt vad vi behöver göra nu under sommaren så har jag tänkt på att vi ska fixa med garaget (vi får det stomrest och vädersäkrat, sen ska vi fixa bland annat isolera, fixa elen och lägga takpannor). Eventuellt att vi kan kolla med entreprenören om vi kan få fixa och jämna ut tomten när snickarna har semester, den sägs ju bli jämnare om man inte lägger matjord och sår gräs förrän år två efter man grävt upp och flyttat runt på jordmassorna. Den behöver en vinter för att sätta sig igen.

Men måleriet har jag bara förutsatt att det blir sommaren därpå. Grundmålningen ska hålla i 12 månader, så  för att göra det inom 12 månader från inflytt blir vi helt enkelt tvungna att göra det sommaren 2018. Så har jag tänkt. Att det faktiskt skulle kunna vara möjligt att måla utvändigt innan inflytt har aldrig ens slagigt mig.

Supersmart, tänkte jag! Första sommaren efter inflytt lär vi ändå ha väldigt mycket att göra, så att kunna göra detta innan inflytt vore ju perfekt.

Men när jag berättade om denna uppenbarelse för Jonas så var han lite mer ”Ja…? Och….? Det där har jag tänkt hela tiden”.

Jaså? Jaha… Okej.

Det kanske inte var så nytänkande, revolutionerande och smart ändå.

2 kommentarer

  1. Så har vi också gjort, jättesmidigt och inga problem med att få tillåtelse av entreprenören för att måla huset i somras och inflytt nu i oktober 🙂

    Ska bli spännande att se när huset kommer på plats där uppe!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com