Minns ni alla våra funderingar kring garaget tidigare under hösten? Det slutade med att vi skulle få garaget stomrest och vädersäkrat av Eksjöhus, men köpa in garageportarna på egen hand. Med förhoppningen att hitta några till bra pris såklart.

Vi har sen dess kollat en del efter portar, framförallt på Blocket. Men även om det finns portar att få tag på, så är det oftast bara enstaka exemplar som är nedsatta i pris. Och vi som ska bygga dubbelgarage med två portar vill ju gärna ha två likadana.

garageport-250x250-vit-1Därför har vi bestämt oss för lokalproducerade portar från Krokoms portfabrik: Krokom40 villa vit. ”Slät, utan krusiduller” enligt deras egen beskrivning.

Krokomsporten är normalt sett dyrare, men en bättre port än den som Eksjöhus säljer. Men eftersom vi var ute i mycket god tid så fick vi en bra rabatt. Totalt 27 900 kr kommer vi betala för två portar, fjärrkontroller, kodlås och montering. Eksjöhus ville väl ha ca 26 000 för bara själva portarna & fjärrkontrollerna.

Framförallt har den bättre U-värde. För att få portarna att slut ordentligt tätt uppe vid ovankanten på porten så gör Krokomsporten dem något högre, vilket gör att det aldrig blir någon luftglipa där det kan rasa ut värme.

Kodlås var något han skulle ”slänga med”, det var inget vi hade funderat på innan. Men det kommer säkerligen vara väldigt praktiskt så länge vi inte har två bilar utan förvarar cyklar, gräsklippare eller dylikt i ena garagehalvan. Slippa gå runt med fjärrkontrollen på nyckelknippan alternativt krångla ut dessa via dörren längst bak på garaget, utan istället kunna använda garageporten rakt ut på infarten. Eller så var han bara en bra försäljare som lyckades övertyga oss om att det var smart…

En annan fördel med att köpa i första hand är att det kommer aldrig kunna bli samma problem med garantier som köpa begagnat kan leda till.

 

Specifikation på porten och bildkälla: http://garagecenter.se/villaportar/