Brittsbo – status 6 december

Med ny månad så känns det som om det är dags med en uppdatering från framväxten av Brittsbo (se även status 5 november resp 1 oktober):

 

Villatomterna:

Tomt B har fått tak på garaget (men jag har glömt ta bild på det).

 

Tomt C – ingen större förändring sedan sist.

 

Tomt D har fått en platta med massa rör för golvvärme, med mera (fast varför har de isolering kvar bredvid grunden?)

 

 

Tomt E (vår tomt) – ingen aktivitet än.

 

Tomt F har de förberett för att gjuta grunden, och en hel trave med isolering ligger och väntar. De har till och med delat med sig lite över tomtgränsen till oss!

 

 

Tomt G – ingen större förändring sedan sist. Det står dock fyra moduler(?; den fjärde står på andra sidan vägen och syns ej på bilden) på vägen, är det deras hus som bara inte är lyft på plats av någon anledning?

 

Tomt H har fått sitt hus! Med veranda, garage och allt! Här ska de flytta in redan i mitten av januari. Det finns en stor fördel med hus som byggs färdig i fabrik istället för att ha 20 veckor byggtid på plats från stomleveransen…

 

Tomt I har fått på taket på garaget och de har börjat plockat ner ställningarna (inga bildbevis på det heller).

 

Övriga etapp 4:

Det femte parhuset är på plats. När stommarna till det kom så var inte grunden klar, så det såg lite roligt ut när väggblocken stod avlyfta på marken bredvid grunden under några dagar. Nu är två Optimal 105 m2, en Optimal 122 m2 och två Villa Tunet 124 m2 klara.

De håller även på att gräver upp/längs (svårt att se exakt var asfaltskanten går under jord och snö) vägarna runt området med parhus. Någon som har en aning om varför?

 

 

Bygga bostäder har satt upp de två första radhusen och höll på att montera väggarna till det tredje när vi var förbi. Dessa tre är de som ligger bortanför parhusen från oss sett och utgör tillsammans ”etapp 1” av radhus. De som kommer att ligga som en cirkel snett ovanför oss (”etapp 2 & 3”) är inte påbörjade än.

De har däremot börjat gräva för höghusen på ovansidan av gångvägen. Det börjar märkas att det kommer bli gott om hus innan det här är klart…

 

 

Övriga Brittsbo:

Det är fortfarande bara busshållplats på ena sidan av vägen (inga bildbevis här heller), och inga som helst tecken på att det ska vara på gång att göra en på andra sidan. Är det inte meningen att bussen ska vända i Sånghusvallen och gå tillbaka genom Brittsbo? Eller ska den gå Åsvägen tillbaka?

 

5 kommentarer

 1. Varför tar du kort och skriver om andras byggen?

  • Jag tycker det är roligt att se hur allt växer upp till att bli det kvarter där vi snart kommer att bo.

  • Sen tror jag det kan finnas ett intresse, inte minst hos andra som bygger/bor i området.

   Då bilderna inte visar mer än vad vem som helst kan se om de tar en promenad genom området så har jag inte tyckt det är något märkligt. Jag har medvetet valt att inte ta några detaljbilder och tänker inte lägga upp bilder efter folk har flyttat in utan deras medgivande.

   Skulle du eller någon annan ta illa upp så kan jag självklart ta bort den/de bilderna som det rör sig om.

   • De är privatpersoner du skriver om? Och du har inte frågat dom?
    Tycker du de är okej att någon skulle fota erat hus och lägga ut på nätet för allmänheten? Kommentera vad ni gjort och inte?
    De är skillnad och ta en promenad genom området och lägga ut bilder på nätet.

    • Vi har pratat med i stort sett alla blivande grannar och sagt att vi bloggar.

     Skulle någon lägga upp en bild och säga ”min granne har gjutit grunden” eller ”min granne har fått sitt hus” så skulle jag känna att de gläds med oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com