Alldeles innan jul fick vi hem Gar-bo-försäkringen (”försäkringsbrev” och ”uppdragsbekräftelse”) på vårt hus.

Jag blev eld och lågor! Det måste innebära att de börjat tillverka vårt hus!!

Jonas var lite mer sansad. Han läste vad som stod, och sa sedan att de skickat ut det nu för nu hade vi skrivit på entreprenadkontraktet, och den summan står specificerad i försäkringen. Alltså att de nu hade alla papperna klara för att kunna utfärda försäkringen.

Men, invände jag, Eksjöhus lär väl inte betala för försäkringar längre än nödvändigt. Alltså lär de inte startat försäkringen förrän de börjar tillverka huset. Och vad ska de försäkra om de inte har börjat producera huset?!

Jonas sa dock att vi har ju faktiskt betalt handpenningen, så nu är den summan försäkrad ifall Eksjöhus skulle gå i konkurs.

 

Tja, kanske logiskt, men inte ens hälften så rolig tolkning som om att huset skulle vara påbörjat…

 

Bildkälla: https://www.facebook.com/garboab/