Kalla fötter – tillvalen

För att komma fram till slutbeställning så snabbt som möjligt så gjorde vi allt vi kunde för att skynda på valen i höstas. Och nu börjar jag fundera på om vi gjort rätt val på tre punkter:

 

Kyl/frys:

Vi körde M4-paketet rakt av på alla vitvaror i köket. Det vill säga vi valde rostfria kyl/frys. Men rostfritt är opraktiskt när det kommer till fingeravtryck. Och de vita är riktigt snygga. Nästintill snyggare enligt mig! Det är dessutom samma skåp, men med vit dörr, och den är dessutom billigare, vilket inte är en nackdel. Men om vi skulle välja om – skulle det då se konstigt ut att ha vit kyl & frys, men behålla rostfri ugn, mikro & diskmaskin?

 

Tvätt/tork:

Vi valde standard och sa ”Okej, de är ganska fula, men vi ska ju ändå inte vara i tvättstugan och titta på dem” och ”Någonstans måste vi begränsa oss”. Men nu när jag sett dem så är jag ”de är vääääldigt fula, vi kanske skulle ha tagit tillvalet ändå”. Tyvärr är ju inte de andra pakten mycket snyggare, men alla säger ju att det är fantastisk kvalité på Mieles tvätt/tork-maskiner, så det var därför vi valde att köra på Miele ändå.

 

Kaminen:

Vi valde den ”vanliga” Contura 556, men nu börjar jag höra från folk som säger (och det blev vi förvarnade om av en av kamin-säljare som vi pratade med innan vi gjorde vårt val): ”Om jag skulle välja om något val, så skulle jag valt täljsten-kaminen istället”. Den vanliga strålar för mycket värme för att det ska bli riktigt skönt när man samtidigt har golvvärme. Så efter ett tag kan man inte vara kvar i rummet för att det blir för varmt. Täljstenen lagrar istället värmen och ger en behagligare värme under en längre tid.

 

Vi pratade med säljaren för någon vecka sedan om det gick att ändra nu, det är ju trots allt ganska länge sedan vi gjorde vår slutbeställning, och fick till svar att ”vitvarorna börjar de inte med förrän i slutet av bygget, men ska ni ändra så gör det NU (helst NYSS)!”.

Så, välja om eller stå kvar vi de val vi gjorde?!

4 kommentarer

  1. Hittade precis er blogg. Väldigt roligt att läsa hur ni har det. Vi kommer att bygga i Sånghusvallen (närmast på andra sidan skogen) och ligger lite efter er i processen. Har precis skickat in bygglovet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com