Idag är det tre månader kvar till stomleveransen!!

Efter gårdagens panik kring lånet så fick vi kontakt med vår bankman idag. Och efter någon tur fram och tillbaka mellan honom, Jonas och bolånecenter ska lånepapperna nu äntligen vara lagda på brevlådan. Vi borde därför få pappren ”imorgon” enligt vår bankman.

Nåja, det spelar för all del ingen roll om de kommer först på fredag. Vi skulle, som sagt var, komma in med underskrivet lånepapper (plus räkningen på tomten) först när den ska betalas. Det vill säga på måndag, två bankdagar innan den ska vara betald. Och då öppnas lånet i och med att räkningen betalas och vi får tillträde till tomten.

Tomttillträde är inte mer ceremoniellt än så när man köper tomt via kommunen.

Dessutom pratade vi med säljaren på Eksjöhus i fredags, och då sa han att han samma dag hade fått ritningarna till huset som skulle komma veckan före vårt. Så vi borde få våra ritningar imorgon eller på fredag.

Alltså borde vi få både ritningarna och lånepapper innan helgen, så att vi – äntligen – ska kunna gå vidare med nästa steg i processen nästa vecka.