Som Jonas skrev i förra inlägget så har vi ägnat igår och idag åt att fälla träden på tomten, samt att klyva och trava upp veden. Mina föräldrar har kommit upp från Uppsala och hjälpt oss. Fantastiskt! Tack för hjälpen!

Vi har haft två fantastiska dagar med sol och klarblå himmel. Åtta-tio minusgrader på morgonen, men några plus under dagen. Så perfekt väder som det bara kan vara i Jämtland i mars!

 

Fredag:

10-tiden: Röjning påbörjad, men syns inte jättemycket från vägen än. Ett antal träd ligger dock redan ner om man tar och kollar lite närmare.

 

 

11:30: Redan före lunch den första dagen hade de första träden har fått bekanta sig med vedklyven! Träden bakom stolarna är fällda, men våra ”julgranar” får leva ett tag till. Självklart blev det grillad korv = favorit i repris!

 

Lördag:

15-tiden: Rishögen har växt rejält! Och nu är det inga träd kvar där garaget ska vara! Jämför gärna med hur det såg ut i juli (eller i sidhuvudet högst upp till vänster). Vi har dock sparat några träd längst ner på tomten för att kunna bygga koja och sätta upp en gunga i (syns på bilden bakom vedklyven nedan).

 

Isak och mormor hjälpte till att bära fram ved till vedkapen. En rejäl trave med ved blir det! Det ska nog räcka både till att elda i kaminen i vinter och grilla korv några gånger till (när det väl har torkat).