Idag – kvart i fem på kvällen – så fick vi mailet med startbeskedet!!

Det som återstår nu, innan grävskopan kan sättas i arbete, är utstakning av huset.

Vi pratade lite om utstakningen på det tekniska samrådet. Säljaren från Eksjöhus sa att de brukade rekommendera att låta kommunen (Östersunds kommun har eget lantmäteri) stå för utstakningen. Delvis för att det blev smidigare med pappersgången (t.ex. att koordinaterna från utstakningen från lantmätaren gick direkt till bygglovhandläggaren), delvis att det brukade bli några hundralappar billigare.

Men det står inte i protokollet att vi där och då beställde utstakning av kommunen, så nu vet vi inte om vi själva behöver ta kontakt med lantmäteriet eller om entreprenören gör det inför att de ska börja. Jonas har mailat och frågat säljaren om det nu ikväll, så vi får väl se vad han svarar.

På mötet sa säljaren dessutom att grävmaskinerna jobbade på en tomt i Torvalla just nu, men att så fort de var klara där så skulle de flytta till oss. Rimligen om två-tre veckor.

Nu tickar det på ordentligt! På de senast tre dagarna har vi prickat av fem punkter på vår checklista! Så härligt!

 

Bildkälla: https://www.eskilstuna.se/bygga-bo-och-miljo/bygglov-och-tillstand/bygglov-och-andra-lov/startbesked.html