Den med riktigt bra minne kommer kanske ihåg att vi funderade över att täcka tomten i höstas (annars har ni del 1 och del 2 här).

Poängen med det är att dämpa tjälen för att undvika behovet av att gräva djupare än nödvändigt för att hitta bra mark att bygga grunden ifrån. Och att de dessutom lätt kan ”rensa” bort eventuell kvarvarande snö genom att bara dra bort marktäckduken inför grävandet av grunden.

Men trots att vi ringde både säljaren och entreprenören flertalet gånger och försökte få klart besked huruvida vi skulle göra det eller ej, så blev det aldrig något i och med att vi aldrig fick varken bu eller bä , och därmed inte heller fick klartecken att få hämta marktäckdukarna hos entreprenören.

Så nu närmar vi oss dags att börja gräva grunden så närmar vi oss även facit – gjorde vi rätt som inte tog saken i egna händer eller var det rätt att låta bli?

I väntan på utsättning och grävning så är vi förbi tomten mer eller mindre varje dag för att se om snön har smält bort. Men trots att det varit närmare +10 grader – och inte under +2 grader på nätterna – och blåst rejält lördag, söndag & måndag så ligger snön envist kvar. Visst har det smält, men det är fortfarande mycket kvar.

Så samtidigt som vi vill att de ska komma igång så snart som möjligt, så får de gärna vänta en vecka till eller två på att snön ska smälta och tjälen försvinna. Det är minst sagt dubbla känslor. Idag och imorgon ska det vara minusgrader, men sen ska det bli plus igen. Ska vi hoppas på att de ringer och säger ”nu är det dags” eller ska vi hoppas att de väntar lite till…?