I lördags fixade vi barnvakt i några timmar och åkte och tittade på tapeter till huset.

De tapeter vi kikat lite på online innan kändes inte lika bra i verkligheten. Och de tapeter vi kikade på där känns inte lika bra online när jag kikar på dem online nu i efterhand.

Så – hur ska vi kunna välja!?

Ska vi försöka hitta en röd tråd från rum till rum? Eller ska vi låta varje rum få en ”egen karaktär” med olika mönster och färger? Ska vi försöka hitta ”tidslösa” tapeter som vi kommer gilla i minst 15-20 år till, eller ska vi hitta något som är kul ett tag? Trähus sätter sig ändå och drar sönder tapeterna, så det kommer troligtvis behöva tapetseras om efter några år… Hjälp!

Hade vi renoverat och skulle tapetsera om ett rum hade vi säkert sagt ”men hur ska vi kunna välja bara en, det finns ju så många fina”. Men nu när vi ska välja till åtta rum (nio om man räknar köket och vardagsrummet som olika rum) så känns det som ”Hur ska jag en kunna fokusera och välja när det ska bli så många olika rum och hjärnan spretar åt alla håll”.

 

Nåväl, ni ska få några smakprov åtminstone:

En tapet jag spontant föll för redan förra gången när jag och sonen var och kikade är Boråstapeters ”Forget me not”, men jag vet inte. När jag ”provtapetserar” (en tjänst som finns på Boråstapeters hemsida, ganska långt ner till höger om ni går på länken ovan) så försvinner charmen och den blir den tråkigt ”fyrkantig” istället.

Bildkälla: https://www.engelskatapetmagasinet.se/sv/articles/2.236.15094/borastapeter-forget-me-not

 

En söt tapet är Gårda från Engblad & co (fd Eco Wallpaper), som skulle kunna passa perfekt i ett barnrum. Men den blir lite plottrig i stor skala. Så den skulle man i så fall behöva bryta av med bård och enfärgad tapet på nedre delen av väggen, alternativt bara ha som fondvägg.

Bildkälla: https://www.eco.se/sv/instagram/BSMF8Aqj6Pi

 

Bildresultat för linnen stripes tapetRandiga tapeter har jag tyckt varit lite tråkigt, långrandigt när jag tittat hemma, men två randiga gillade jag lite extra när vi kikade. Linnen stripes (se bild) och Dan i serien Lexington (med härligt blåa och vita breda blockränder, ej bild), båda från Boråstapeter.

Linnen stripes kostar 399 kr/rulle, men Dan kostar 899 kr. För en enkel randig tapet! Det borde ju vara de näst billigaste tapeterna (efter enfärgade) som går att göra, så jag förstår inte hur de kan ta 900 kr/rulle för den!

Bildkälla: http://www.fyndmax.se/image/82559/3007.jpg

 

Bildresultat för dandelion tapetDet fjärde och sista tapetprovet av de vi tittade på är Engbergs & co:s Dandelion med lite ”blänk” i mönstret. Jag har letat efter någon ljus tapet med lite ”blänk” i mönstret till vardagsrummet, och just nu känns det här som en av de hetaste kandidaterna, även om den är lite beigare än vad jag har tänkt mig.

Bildkälla: https://www.eco.se/ProductWaveImages/1717_w1.jpg

 

Hum, vi verkar helt klart vara inne på mönstrat av olika slag.