April, april – Pulkabacken blir skidbacke?

Inlägget nedan är vårt bidrag till årets flod av första aprilskämt (men om du tyckte det verkade vara ett bra förslag så är det tillåtet att lägga som medborgarförslag).

****

Bildresultat för anlägga skidbackeVi fick ett brev från kommunen igår angående ett förslag till detaljplaneändring för Brittsbo.

De skriver ”att på grund av att det har lagts upp för mycket fyllnadsmassor på den plats som var tänkt som pulkabacke, så har Kultur- och Fritidsnämnden lagt fram ett förslag att göra om den till skidbacke med släplift istället”.

De medger att det blir en ganska liten skidbacke, men å andra sidan – hur många stadskvarter i Sverige har en egen skidbacke??

Planen är att, istället för att göra en bred, stor nedfart, så tänker de sig att utnyttja så stor bredd som möjligt genom att dela upp backen i flera nedfarter, separerade med smala trädlinjer. Fördelen är att man då får flera alternativ och tvingar åkaren köra kortare svängar, och det i sin tur skapar illusionen av större fallhöjd och en större backe.

Liften är tänkt att gå från busshållplatsen och upp på toppen. Det skapar bäst solläget i backen – från morgonsolen i nedfarterna mot etapp fem till kvällssolen mot etapp fyra. Själva liften och liftstationerna beräknas kunna köpas in begagnat från Åre och Vemdalen, där Skistar under senare år har ersatt släpliftar med nya moderna stolsliftar.

Tanken är dessutom att avverka ungefär hälften av träden mellan backen och det nedersta radhuset, för att skapa en mindre parkeringsplats. Därifrån finns det även planer på att det, i ett senare skede, skulle gå att anlägga en skoterled, ifall planerna på en gång-/skidbro över E14 blir verklighet.

 

Läs mer: Kommunens ursprungliga presentation av etapp fem, där nu pulkabacken alltså föreslås göras om till skidbacke.

Bildkälla: En tänkt skiss om hur skidbacken skulle kunna komma se ut.

2 kommentarer

  1. En väldigt påkostad april, april!
    🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com