Nu har vi bestämt vilka lampor vi ska ha som fasadbelysning!

En kort resumé kring hur vi har tänkt:

  • Jag var väldigt inne på upp-och-ner-lampor, vilket jag tycker är väldigt snyggt.
  • Jonas ville hellre ha någon mer traditionell modell av lampa, vilket han tycker blir snyggare mot huset (som är mer traditionell stil).
  • Jag tycker att visst, husmodellen är traditionell, men vi kan fortfarande välja om vi vill framhäva det traditionella eller blanda upp det med mer moderna inslag.
  • Å andra sidan: Nackdelen med upp-ner-lampor är – tänker jag åtminstone – att det blir just själva fasaden som blir upplyst, inte själva uteplatsen som sådan.

Och så har vi resonerat fram och tillbaka.

Vi har åkt runt och spanat på utebelysningar hos affärer och i olika villaområden. Tittat på Instagram och googlat på nätet.

Av de traditionella modellerna vi hittat så gillade vi de med något svängda sidor bäst, t.ex. Jonna från Markslöjd (se bild ovan). Den hade jag absolut kunnat tänka mig, men den är bara ip23, vilket gör att vi riskerar att få vatten innanför glaset.

Då hittade Jonas en läcker rostfri led-lampa från Metalcraft (se bilder nedan). Ip65 (vatten- & dammtät)! A++. Den påminner om en upp-och-ner-lampa, men ljuset sprids i skivorna vilket ger ett läckert resultat. Så vi beställde hem en och klämde och kände på den & nu är vi övertygade – sådana blir det!