Äntligen är den långa väntan är över (eller åtminstone är ”den långa väntan del 1” över, nu börjar väntan på lyft 2 respektive 3  och inflytt istället). Idag var det nämligen dags för HUSLEVERANS!!

Tre bilar med släp fick vi som sagt var. När de öppnade första bilen så kunde man ju tro att vi köpt lösvirkeshus. Men i släpet kom väggarna! Alla väggarna till hela nedervåningen fick plats på ett släp, så snacka om att det är mycket annat än ytterväggar i första leveransen (eller första lyftet som det också kallas), varför begreppet ”stomleverans” (som jag ofta har använt) är ganska missvisande. Det är verkligen en HUSleverans.

 

Jag är imponerad över alla inblandande – krankillen, lastbilschaufförerna och snickarna. De arbetade på lugnt och metodiskt hela dagen. Väggblock efter väggblock, lyft efter lyft. Brädor, balkar, ventilationsrör, isolering, mellanbjälklag och väggar såklart. Här kommer till exempel glasverandan respektive norra långsidan (inklusive entrédörren) på plats.

 

Mellanbjälklaget och de ”förhöjda vägglivet” (de låga väggbitarna till övervåningen, se bild nedan) lyfte de av lastbilen och mellanförvarade en kort period på vägen. Garaget lyfte de av alla väggblock i ett lyft och ställde ner på vår uppfart. Garaget kommer monteras först imorgon när huset har blivit färdigt(?).

Det sista de gjorde på eftermiddagen var att lyfta på väggarna till övervåningen. Först sidogavlarna och sen det förhöjda vägglivet plus mittpartiet över entrén (respektive verandan, ej med på bild). Gavelspetsar och takstolar ska de lyfta imorgon.

Klockan fyra kände vi oss rätt möra, och då har vi bara tittat på hela dagen! Märkligt hur trött man kan bli av att göra ingenting.