I tisdags kom takpannorna. Många pallar – och måååååånga takpannor är det. Jönåker Polar svart matt, betongpannor från Monier (om du funderar på att bygga med Eksjöhus så har de bytt leverantör efter vi beställde, det är därför vi inte får Bender Palema enligt nya Standard och Tillval-katalogen).

I onsdags lyfte de tillslut upp gavelspetsarna och spikade råspont (för beteckning på de olika delarna på ett tak se denna bild) på garaget. I onsdags var det även platsbesök från kommunen och KA, men vi ”behövde inte vara med”. Bygget är godkänt än så länge.

I torsdags la de papp på garaget. Och i fredags hade de spikat färdigt läkt, både ströläkt (uppifrån och ner) och bärläkt (vågrätt). Både på huset och på garaget. De har även börjat förbereda för vår balkong över verandan (lite svårt att se på bilden, men det är som en lutande bräda med vit vindpapp ovanpå verandan som inte funnits där tidigare).