Lantmäteriet & lagfart

Den 24 maj, två dagar efter stomresningen, fick vi stomresningsintyget från kommunen via mailen. På måndagen, den 29 maj, kom originalet hem med posten.

Vi ringde då banken och kollade om det var de som skulle skicka in det – det var nämligen de som skickade in ansökan om vilande lagfart åt oss – men fick till svar att de bara vidarebefordrade det ifall vi skickade till dem, vi kunde lika gärna skicka in det själva. Sagt och gjort, så skickade vi in pappret till Lantmäteriet den 31 maj.

Det står på Lantmäteriets hemsida att de har en handläggningstid på ca 7 dagar just nu (läst 2017-06-10 kl. 20:50), räknat som arbetsdagar, det vill säga helgfria vardagar. Räknar vi med att de hann få papperna redan den 1 juni så skulle 7 arbetsdagar bli 13 juni, men på deras kartsök (se skärmdump ovan) så är vårt hus och garage inritat!! Det borde väl rimligen innebära att de har handlagt vårt ärende?! I så fall väntar vi bara på att räkningen (på hela 825 kr i administrativ avgift) kommer i början av nästa vecka, så är vi husägare PÅ RIKTIGT!

Nåja, vi kanske inte ska hoppas för mycket, på ”Min fastighet” finns ingen fastighet noterad varken för mig eller Jonas. Jag hoppas det innebär att de inte lägger upp ägande under ”min fastighet” innan avgiften är betald. Det skulle också kunna innebära att huset blev inritat redan vid vilande lagfart, men i så fall skulle det innebära att vi får räkningen i slutet av nästa vecka istället.

Det är nära nu!

2 kommentarer

  1. Inte med detta att göra men… Såg att du skrivit om förskolan som skall byggas att det pågår en förstudie. Har du kollat upp något mer med kontaktpersonen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com