Imorgon är det ett år sedan vi fick syn på ”Tomt E” i Brittsbo var till försäljning ”till allmänheten” på Östersunds kommuns sida för lediga småhustomter.

Vi hade för all del ställt oss i tomtkö någon månad tidigare, när vi började ledsna på att förlora budgivningar på ”begagnade” hus, men det var mer ”utifall att”. Jag hade förvisso försökt intressera Jonas för en tomt borta vid Birka folkhögskola, men Jonas var ganska kallsinnig. Det var för långt ut på landet enligt honom.

Men sen så dök tomt E i Brittsbo upp, och det kändes rätt. Ett område med mycket barn och planerad förskola, blivande stadsbusslinje och cykelvänligt in till centrum. Att reservera tomten var läskigt – vad skulle vi ge oss in i? Vi som hade fördomen om att alla som bygger hus separerar!

Nu sitter vi dock här. Vi håller fortfarande ihop, men vi har blivit 2,7 miljoner kr fattigare. Huvaligen, vad mycket pengar som går åt! Och fortfarande väntar ett flertal räkningar på sexsiffriga belopp. Huset är dock levererat och vädersäkrat. Lantmäteriet har registrerat oss som fastighetsägare idag! Vi har passerat 7/10-delar av tiden från reservationsdatumet, och det är mindre än fem månader kvar till ”senast klart för slutbesiktning”.