Tycker ni det är för lite uppdateringar här? Det tycker jag! Tyvärr beror det på att jag inte har något att berätta just nu. För bygget står still. Fortfarande!

På nationaldagen skrev jag att bygget stod still 5-6 juni. Klämdag och helgdag, det var väl tråkigt men ändå acceptabelt. Men sen har det alltså inte hänt något mer. Inte ett enda dugg sen den 2 juni! Inte på 2 veckor!!

Vi försöker trösta oss med att andra som byggt med Eksjöhus här i Östersund har råkat ut för exakt samma sak, men att det inte påverkat datum för slutbesiktning och inflytt.

Det tråkiga är att vi tagit semester nu för att måla och fixa med garaget.

I våras sas det att vi skulle få börja fixa med garaget och måla fasaden när det var ”utvändigt klart”, och det specificerades som ”det tar väl ca 2 veckor”. Därför begärde både jag och Jonas semester från 5 juni, det vill säga två veckor efter stomleverans. Men som sagt var så höll inte det.

När vi pratade med entreprenören för en vecka sedan så sa han att ”utvändigt färdigt” blev det inte förrän efter ca en månad, så vi skulle inte räkna med att vi skulle få göra något förrän månadsskiftet juni/juli. Tack för att du sa något helt annat tidigare! Nu blir det alltså utvändigt klart samtidigt som vi ska börja jobba igen.

Där fick vi för att vi försökte vara smarta. *suck*

Så nu trampar vi runt och försöker komma på vad vi ska göra dagarna i ända. Ganska frustrerande när vi vet att vi har mycket arbete att göra, men inte får åka dit och göra det. Vi skulle ju inte ens vara i vägen – eftersom ingen är på arbetsplatsen!

Nåja, fullt så illa är det inte. Vi försöker göra det bästa av situationen och kämpar på med kakelval, tapetval och genomgång av elritningen så att bygget inte blir försenat på grund av oss när de sätter igång igen. Vi läser på om hur man isolerar väggar, bygger innertak och lägger takpannor. Vi jagar badkar, packar flyttlådor och städar lägenheten inför fotografering.

Och så försöker vi njuta av solen och semestern emellanåt.

Bildkälla: http://tessla.blogg.se/2012/march/vantar-vantar-och-vantar.html