Garaget – säkerhetsväv & glespanel

Här kommer bilden på den plastade väggen som jag utlovade i tisdags (tyvärr blir bilden ”blå” på grund av att plasten i sig är blå samt att den är satt för fönstren, så ljuset som kommer in i garaget är blått):

 

I onsdags oljade vi allt naket ändträ på garaget samt satte vi upp takluckan och säkerhetsväven (även kallad kombinationsväv) i taket.

Vi hann även påbörja att skruva upp glespanelen i taket innan vi gav upp för dagen.

 

Igår höll snickarna på att spika upp takfotsbrädor och sätta upp hängrännor.  Vi skruvade färdigt glespanelen i taket och hann måla båda omgångarna med vitfärg i takutskjutet och vindskivor på garagets baksida (glömde dock ta bild på det).

 

Tack mamma & pappa för all hjälp den här veckan!

2 kommentarer

 1. Robert Hadefjell

  8 juli, 2017 at 08:46

  Köpte ni garaget via Eksjöhus eller är det en byggsats via annan tillverkare? Väldigt bra av dem att tillåta att ni jobbar med garaget samtidigt som husbygget pågår. Hos oss var det tvärnej eftersom hela tomten är en byggarbetsplats 🙁 Fast vi ska ju bygga lösvirkesgarage så det kanske spelar in också…

  • Vi köpte även garaget via Eksjöhus, ja. Tveksamt om det spelar någon roll. Enda skillnaden jag kan se är att vi hade avtalat med entreprenören att de skulle ”vädersäkra” det åt oss. När ni bygger lösvirke så ska ni delvis hålla isär virket, delvis har ni inga väggar och tak som skyddar er ifall de kastar ner något från ställningarna.

   Egentligen skulle vi inte få börja förrän det var utvändigt klart, men eftersom de inte jobbade på huset på fyra veckor så fick vi tillstånd att börja ändå. Sen när de kom tillbaka så frågade vi om det var okej att vi fortsatte i garaget, och det gick bra några dagar. Men i fredags när de lade takpannorna fick vi t.ex. inte vara där.

   Försök prata med entreprenören och hör om det skulle kunna vara okej att ni är där på kvällar/helger när de inte är där, eller om ni kan ta över arbetsmiljöansvaret utvändigt så fort de är klara utomhus. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com