Eftersom vi hade hört av entreprenören att de flesta skulle ta semester från och med den här veckan så blev vi lite förvånade över att det jobbades på vårt hus i måndags. Tydligen skulle ”våra” snickare gå på semester först nästa vecka.

I måndags fortsatte de kämpa med takpannorna. Och igår blev de äntligen klara!

Idag har de spikat upp knutbrädor och ”midjan” på huset. Visst blir det snyggt?!

 

Eftersom Krokomsporten ska komma med garagportarna vecka 31 sa vi i helgen att ”nu börjar det bli dags att få upp skivorna på väggar och taket i garaget”. Så i måndags tejpade vi skarven mellan väggplasten och säkerhetsväven i taket. Och började sätta OSB-skivor. Nästan hela långsidan blev det.

Men igår sa snickarna att ställningarna ska bort på måndag, så plötsligt blev det istället ännu mer bråttom att få klart allt utvändigt som vi inte når från marken! Det vill säga måla klart och spika upp takfotsinklädnaden, lägga tak och måla allt över 2 m.

Än så länge har vi hunnit måla färdigt alla vita brädor två varv, sätta fast takfotsbräda samt stöd för takfotsbräda längs ena sidan (ej bild). Och målat första varvet gråfärg (ej bild).

Tack till farfar för all hjälp med barnvakt!