I söndags gjorde vi iordning taket på södra sidan. Det vill säga vi spikade vattbräda, takfotsbräda och stöd för takfotsbräda. Vi skruvade rännkrokar och klämde hängrännan. Vi spikade takfotsplåt och fågellist. Vi la – och spikade – takpannor. Alltså samma arbete som på första sidan tog oss från tisdag till och med lördag att göra! Jonas hann dessutom skruva fast ”glidskydd för stege” och fästena för nockräcket. Vi jobbade länge på kvällen i tron att de skulle ta ner ställningarna på måndagen.

 

I måndags morse ringde vi till ställningsuthyraren och sa ”kan ni inte ”glöma” att ta ner ställningarna några dagar, vi blev inte helt klara på garagetaket”. Det visade det sig att de tidigast skulle ta ner ställningarna på torsdag, eftersom alla ställningsmontörer är fullt upptagna med att bygga upp ställningarna på stråket och yran-området nere i centrala Östersund. Vi tackade och tog emot!

Den dagen så målade vi fönstrena på bottenvåningen på huset första vändan (ej bild) och kompleteringsmålade brädorna längst ner på huset (sista brädan var fortfarande uppspikad över de näst översta som transportskydd när vi målade tidigare). Vi målade även klart första varvet gråfärg på garaget.

 

Igår spikade vi nockband (plastlist som ska förhindra att löv och annat blåser in mellan nockpanna och takpannor), la på nockpannorna, satte upp nockräcket på fästena och påbörjade måla andra lagret gråfärg på garaget. Tyvärr kunde vi inte spika fast nockpannorna eftersom entreprenören inte gett oss nockspikar, bara vanliga pannspikar…

 

Idag har vi fortsatt måla andra varvet gråfärg på garaget och andra varvet vitfärg på fönstrena på huset. Vi har städat garaget invändigt och skruvat ett gäng OSB-skivor.