I söndags morse(!) så kom kallelsen till kontroll- respektive slutbesiktning från besiktningsmannen.

28 september respektive 12 oktober.

Att besiktningen inte sker på just på datumet som angetts som ”senast klar för slutbesiktning” i entreprenörskontraktet har jag full förståelse för. När vi pratat med mäklaren om utflyttdatum så har vi försökt ta höjd för att det kanske blir någon vecka senare än ”planerat”, även om vi såklart hoppats på att det ska bli någon vecka tidigare.

Men nu har vi alltså fått kallelse till slutbesiktning en hel månad tidigare!

Tyvärr känns det mer ”nu har det blivit fel” än ”fantastiskt”.

Så för att vara ärliga så ringde vi säljaren igår morse – det är han som bokade datumet med besiktningsmannen – och funderade på om det verkligen stämde. Vi fick ett leveransschema för kommande leveranser i samband med leveransbekräftelsen för husleveransen, där står det bland annat att vitvaruleveransen ska komma vecka 42. Alltså veckan efter vi nu har fått slutbesiktning!

Säljaren hade dock inte hunnit läsa e-posten igår, så han hade inte sett datumet. Varken han eller besiktningsmannen har återkommit med något nytt datum än. Innebär det att vi kan börja hoppas på att få flytta in en månad tidigare än planerat? I så fall får entreprenören det svettigt att hinna klart…