Till vardagsrummet har vi valt Amelia 334-01 från Duro.

 Tapet Amelia Duro Aveny 334-01

Vi har letat efter en vit tapet med lite diskret ”blänk”. Då det är ett stort rum så vill vi inte ha för mycket mönster, men ändå att det händer något.

Som målbild har vi haft tapeten som sitter i Isaks rum i lägenheten vi bor i idag. Jag hade gärna satt upp just den även i nya huset, men vi har inte hittat igen den trots vi har letat både online, i tapetkataloger och diverse butiker, både här i stan och när vi varit ute och rest ”land och rike runt”. Antagligen har den väl utgått, det är åtta år sedan det rummet gjordes iordning av den förra lägenhetsinnehavaren.

Amelia är egentligen lite kraftigare mönstrad än jag helst skulle vilja, men den är ändå det bästa vi har hittat. Andra kandidater som vi har tittat på är Dandelion från Engblad & co (från serien White light, vilket lät så lovande, men vi hittade ingen som matchade exakt vad vi ville ha bland dem) och Decorama EU 2016 Easy up 7004 (men easy up-tapeter tillhör det som målaren sa ”aldrig, absolut inte” när vi pratade med honom för en vecka sedan och frågade vad som ingick).