I fredags skulle den ena av snickarna vara ledig, så då fixade den andra snickaren stuprören helt på egen hand. Det är högt att balansera från början, och dessutom skjuts stuprörsdelarna bara i varandra, de fäster inte i varandra (vad jag vet), så att hålla ihop alla delarna och få fast dem i rätt vinkel är imponerande!

I lördags målade jag och Jonas andra vändan på takfotsinklädnaden, knutbrädorna med mera.

I söndags hade vi tänkt montera knutbrädorna på garaget, men det visade sig att knutbrädan är bredare än den stående panelen, så vi fastnade lite i hur vi skulle få det tätt. Ska den snedsågas? Måste till någon plåt? Eller räcker det att den är så pass nära under tak så att det inte kommer in några större regnmängder oavsett?

Jonas Mellergårds foto.

I måndags påbörjade snickarna att montera entrébron. Samt så hade de städat vår uppfart ordentligt! Innan stod kontainern på tvären, byggboden mitt på uppfarten och så låg det brädhögar över hela bredden.

Igår hade de fått på både golv, pelare och ställning runt entrébron. De har även börjat riva ner den felaktiga panelen på ena sidan av utbyggnaden.

Tror förresten inte jag visade skillnaden mellan de olika panelerna sist. Den breda är alltså den som är fel och som de nu ska byta ut.