För två veckor sedan gick vi bet på hur vi skulle göra med knutbrädorna på garaget. Efter att ha frågat snickarna till råds så snedsågade (”gaddade”?) vi brädorna högst upp och spikade upp dem mot den stående panelen igår. Även brädan mellan blockskarven spikade Jonas dit igår.

Jag målade andra varvet på listerna innan de skulle spikas upp. Tyvärr så höll inte solskenet i sig, utan det började regna när jag hade målat hälften. Där fick jag för att jag försökte passa på att vara ute och måla!

Idag spikade vi upp listerna (ja, de hade torkat). Det är alltså de vita smala brädan mellan den gråa panelen och takfotsinklädnaden. Bilden visar även brädan över blockskarven. Sen skruvade vi upp stuprännorna …

 

… och spikade upp foderbrädorna vid garageportarna.

Garaget börjar nu att närma sig utvändigt färdigt. Det enda som saknas – vad jag kan komma på – är en plåt under samt att fästa brädorna i smygen vid sidodörren (plus två lager färg på gavelspetsen på framsidan, vilket dock inte är krav till slutbesiktning).