50 dagar kvar – el, bolån & flyttstäd

Nu är bara 50 dagar kvar till slutbesiktning!

 • Idag har Jämtkraft kopplat ur byggströmmen! Nu återstår bara för entreprenören att fylla igen gropen (se bild) där elledningarna ligger.
 • Vi har börjat försöka förhandla med bankerna om räntor på bolånet. Än så länge ligger SBAB bäst på rörliga & 1-års-räntor, medan Danske Bank ligger något bättre på 3-års-räntan. Nordea ligger 5-15 punkter högre, men sitter på trumfkortet att vi måste betala straffavgift på 7 500 kr till dem ifall vi väljer en annan bank.
 • Sist men inte minst har vi begärt in flera offerter för flyttstäd av lägenheten. Av de som listar fastpris för flyttstäd på hemsidan så verkar de ta runt 2 700-2 900 kr efter RUT-avdrag för en 3:a i Östersund.

Det är många små (och stora) steg mot inflytt i ett nytt hus!

2 kommentarer

 1. Hej,

  Vi har också vårt byggkreditiv Josefin Nordea. Frågade bankmannen hur länge ”spärren” var kvar, dvs hur länge vi var tvungna att vänta med att flytta bolånen. Han sa att det inte fanns något tidsspann. Så jag frågade om man rent teoretisk skulle kunna omvandla byggkreditivet till bolån hos Nordea, låta bolånet vara kvar i typ en vecka och sedan byta bank?Bankmannen bekräftade att man kunde göra så men sa ”sådant ska ni ju inte berätta för mig”. Så helt låst verkar man ju inte vara☺️

  Nyfiken fråga, när ni har kontaktat SBAB och dom andra banker, har ni fått räntor i närheten av snitträntorna (som man kan se på olika sidor) eller är det listräntorna som är mer realistiska?

  • På rörliga räntan har jag 1,34% hos Danske Bank via facket, vilket gör att vi har ganska bra förhandlingsläge mot de andra bankerna.

   Nordea försökte först erbjuda 1,60%, vilket jag sa inte var intressant överhuvudtaget så de har sänkt något. Handelsbanken sa ”närmare 1,6 än 1,5, utan möjlighet att matcha DB”, varpå vi tyckte att det inte var intressant att han räknade på det.

   Så de försöker gå ut över snitträntorna (se https://www.compricer.se/borantor/#three_months_to_two_years), men ni ska absolut inte acceptera listpriser. Sen beror det självklart på vilka ekonomiska föutsättningar du har. Har du lånebehov på 10 miljoner och ”bara” behöver låna 4 miljoner, så erbjuder Skandiabanken 1,16%…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com