Nu börjar dagarna ticka på fort mot inflytt. Imorgon är vi halvtids från andra leverans till slutbesiktning!!

  • Vi har så smått börjat packa flyttkartonger ”på riktigt”. Tidigare har vi ”bara” packat ner julsaker och annat som vi inte kommer använda förrän efter vi flyttat in, samt saker vi var tvungna att städa undan innan visningen (vilket för all del fyllde båda förråden i källaren…).
  • Vi fick IKEA-leveransen med kommoder, speglar och annat i torsdags. Så nu är (typ) hela helgen planerad för att skruva ihop allt.
  • Vi fick handpenningen utbetald av mäklaren i tisdags. Vilket var jätteroligt och fick oss att känna oss jätterika i ett dygn. Sen amorterade vi av 135 000 kr på byggkrediten. Men inte ”krympte” byggkreditivet för det, nej istället har både räkningen för andra leveransen (445 000 kr) från Eksjöhus och ”innerväggar dubblade” (315 000 kr) från entreprenören dragits den här veckan, så nu har vi mer i skuld än någonsin tidigare.
  • Vi har accepterat en av offerterna på –  och fått bekräftat bokning av – flyttstäd.
  • Vi har begärt in offerter på hemförsäkring. Det ingår ju en villaförsäkring första året från Dina försäkringar när man bygger med Eksjöhus. Fast tydligen så är det bara en boendeförsäkring, det vill säga försäkring för själva huset. Allt vad gäller lösöre, reseskydd med mera som tillhör en hemförsäkring måste vi köpa till själva. Ett stort tack till bankmannen på Nordea som sa att vi behövde kolla upp det där, för jag trodde (kanske lite naivt) att om en hemförsäkring ingick första året så ingick allt!
  • Snickarna har burit in kaminen (plus monterat kök och spikat lister, som vi skrivit om tidigare).
  • Målarna & kakelsättaren håller på att spackla tak, väggar & golv. Ska bli så spännande nästa vecka när tapet & kakel börjar komma upp!