En sak gjorde vi faktiskt i maj. Målade!

Och det helt enkelt på grund av att maj erbjöd ett fantastiskt fint väder så kom vi igång med ”restmålningen” en månad tidigare än vad vi hade vågat hoppas på.

Det vi hade kvar från förra året var:

  • Gavelspetsen på framsidan av garaget – grått (panel) & vitt (takutskjutet & vindskivorna)
  • Sidorna av utbyggnaden på huset – grått (panel) & vitt (runt fönstren)
  • Räcket till balkongen samt fasaden ”bakom” (eller vad heter det? Insidan av?) balkongen – vitt & grått
  • Räcke, tak & stolpar till entrébron – vitt

Det låter väl inte så mycket? Inte jämfört med allt vi målade förra året (dvs kort och gott hela huset och hela garaget, se t.ex. 22 juni, 28 juni, 7 juli8 juli, 15 juli, 19 juli26 juli, 1 aug, 31 aug, 6 sep & 17 sep)!

Så till Kristihimmelfärd hyrde vi två sektioner byggställning för att komma åt bra (och slippa stå och vingla på stege). Hyra ställning görs dock inte per dag eller per vecka, utan per månad. Men Jonas förhandlade priset så det kändes överkomligt trots allt, även om vi inte räknade med att behöva ställningen mer än max två veckor.

Och det började i riktig bra fart! Gavelspetsen blev färdigmålad på två kvällar.

Men sen (och det är även orsaken till att vi inte skrev om det) så drog det ut på tiden trots att Jonas målade ända in till sena kvällarna. Det tog flera dagar att få varje del klart, t.ex. utsidan på räcket till balkongen. Och plötsligt hade det gått två-tre veckor utan att någonting blev helt klart nångång (och det är ju roligare att skriva om något som är klart än halvfärdigt…).

Tack och lov så ryckte svärmor in i år igen och hjälpte oss få lite fart på penslarna!

Men likafullt så hade det plötsligt gått en månad och det var dags att lämna tillbaka byggställningen. De sista dagarna vi hade den så prioriterade vi hårt att bara måla just det som vi behövde ställningen till. Och vi hann allt – utom sista brädorna på ena sidan av innertaket till entrébron.

Sen kom städning av trädgård, grässådd och häckplantering mellan, det har börjat regna och svärmor har åkt hem. Så det har blivit stiltje med målningen senaste veckorna…

Men nu ska målningen bli prio ett igen (förrutom när resten av häckplantorna kommer). Det som återstår:

  • ½ strykning grått på ena sidan av utbyggnaden
  • 1½ strykning grått på fasaden + 2 strykningar vitt runt fönstret & dörren ”bakom” balkongen
  • 1 strykning vitt på ”innerdelen” av taket vid entrébron