Skogsgallring del 2

När jag skrev förra inlägget hade kommunens skogsarbetare varit här i några dagar, men sen var de plötsligt borta. Så jag tänkte att de kanske var klara, även om det kändes som väldigt snålt taget.

Men de kom tillbaka. Och gallringen fortsatte i ytterligare 2,5 veckor. Och nu är det en rejäl skillnad!

 

Bortifrån stigen har vi fortfarande en liten ”skärm” med träd, men kliver man bara lite närmare så känns det väldigt glest. Nästintill lite ”naket”.

De sa när de började att de skulle vara sparsamma och hellre lämna lite för mycket än för lite, eftersom skogen både innebär insynsskydd och vindskydd från nordanvinden. Men jag vet inte, jag tycker nog de har tagit på gränsen till lite för mycket ändå om jag ska vara helt ärlig…

 

Trots att de använder en väldigt bedårande liten fyrhjuling till skotare så har stigen fått sig en viss ”breddning”.

 

De har dock inte varit helt roade över att jag och barnen har varit ute och lekt på tomten när de har arbetat. Förståeligt förvisso – skulle ett träd falla åt fel håll så… Men samtidigt lite jobbigt att känna sig i vägen på sin egen tomt.

6 kommentarer

 1. Hej! Kul med en bra och uppstyrd husbyggarblogg! Vi håller på att ska bygga hus och garage. Såg att ni fick hjälp att resa garaget och få det vädertätt vad jag förstådd? Vet ni hur mycket ni fick betala för att få garaget rest och vädertätt? Och vad ingick för att då det vädertätt?

  mvh
  Erik

  • Hej är lite osäker om dessa siffror stämmer men det var iaf sparat i vår dator 🙂 Vet ej om garageportarna är med i detta heller då vi köpte dom av av annat företag.
   Det som tillkommer är gips-spik och färg invändigt, spik till läkt på taket. Någon som lyfter upp tegelpannorna typ 2000 kr för en kranbil. Det är dessutom viktigt att ni håller schema med husbyggarna. Så att t ex isoleringen i taket kan sprutas samtidigt som huset får isoleringen. Samt att ni får tillåtelse att vara på platsen för arbetsmiljöansvaret.

   Eksjöhus garage
   17 000 El
   43 000 Bygg/entreprenad
   221 320 Material/byggsats
   90 000 Grund + avlopp
   372 976 Totalt
   (-31 000 oisolerat)
   – 25 000 kr Prutat
   347 976 kr Ny totalt
   +10 000 kr Vid separat leverans

 2. Hej!

  Såg att ni fick garaget rest och vädertätt om jag förstådd det rätt? Vi skall till att bygga hus (eksjöhus) och garage och funderar lite kring liknande lösning. Vet du hur mycket ni fick betala för att få det rest och vad ingick i det priset?

  mvh Erik

 3. Tack! Så kul och värdefullt att få se!

 4. Extra fråga: hur stort garage byggde ni?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com