Nu har vi fått de slutgiltiga ritningarna för köket!!

kok-slutgiltig-insynVälkommen in!

 

 

 

En kort presentation av de förändringar vi gjort:

kok-slutgiltig-disk– Övre raden: Öppna stommar för t.ex. kokböcker & ev. någon vacker vas längst ut på båda sidorna & toppvitrin på luckorna.

Nedre raden: En klassisk lådhurts fick ersätta skåpet längst till vänster, diskmaskin (kommer vara rostfri, ej vit), en stor låda för sopsorteringen (nedre handtaget är bara för estetikens skull) under diskbänken istället för skåp med luckor , ett smalt skåp (20 cm) för brickor & skärbrädor, lådor (60 cm istället för 80) & hörnskåp.

 

kok-slutgiltig-spis– Vi har valt till en låda istället för blindfront direkt under under spishällen. I övrigt så är hörnskåpet, 80- & 60-lådorna kvar enligt originalritningen.

Nu är fläkten utritad också jämfört med grundritningen! Vi kommer dock välja Thermex Calais, som har en mjukare linje än den på bilden.

 

kok-slutgiltig-kylfrys– Vi bytte ordning så att kyl & frys är närmast dörröppningen så att ugnen/mikron hamnar bredvid skafferiet längre in i rummet. Vi fick en stor skåplucka över ung & mikro (istället för två mindre som hon förslog när vi gjorde köket “takanslutet”), en skåplucka under och en sockellåda nere vid golvet till plåtarna!

Och tillslut en låda under skafferiet istället för en liten stomme med skåplucka över skafferiet. Den kanske inte kommer vara jätteanvändbar längst in bakom bordet, men absolut mer användbar än en skåplucka högst upp vid taket. 

OBS! Speglarna (rutorna) på skafferiluckan har av någon anledning blivit förvrängda på ritningen, de ska vara tre lika stora speglar, inte stor-mindre-minst.

 

Slutligt summa: + 20 000 kr.

Det enda vi egentligen inte blev nöjda med är att luftningsgallren över kyl & frys inte gick att flytta upp till över skåpluckorna! Den knappa decimetern hade gjort väldigt mycket för hur användbara de där skåpen blir. Vi får försöka pratat med snickarna om de kan lösa det åt oss när det väl är på plats i huset.